Therapie Antwerpen
 
 

Traumaklachten en -verwerking bij Therapie Antwerpen

Een trauma is een indrukwekkende gebeurtenis in je leven. Iets dat je hebt meegemaakt, of iets dat je gehoord of gezien hebt dat op je netvlies gebrand blijft. Voor de rest van je leven.

Vergeten?

Veel mensen blijken goed in staat om snel na zo’n ervaring het leven weer op te pakken en alles bijna helemaal te vergeten. Zeker niet meer elke dag en zeker niet meer onverwacht. We zijn er goed in, onze geest weet duizenden trucjes om ons het leven te verzachten. Maar, die trucjes zijn niet altijd even goed voor ons.

Plots is het daar

Vaak steekt een slecht verwerkt trauma - ook wel genoemd Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) - na een tijdje weer de kop op. Het verrast je. Je schrikt van jezelf. En dan zijn ineens al die afweermethoden weg. Het zoekt je op in je dromen, je piekert erover, je krijgt misschien wel huilbuien, angstaanvallen. Alsof een spook je bezoekt.

Het bepaalt alles

Veel mensen raken in paniek en uitgeput van onmacht. Want met al je denkvermogen, gesprekken met vrienden en familie lukt het je niet er meer vanaf te komen. Het neemt je leven in beslag en dat gaat van kwaad tot erger.

Trauma verwerken - Hulp bij trauma (PTSS)

Traumaklachten en -verwerking zijn heel goed te behandelen en heel lastig om op eigen houtje te lijf te gaan. Er zijn verschillende methoden, welke we gebruiken hangt af van welke het beste bij jou past. Dat moment is nodig om er in de rest van de behandeling van weg te groeien.

Verwerk je trauma met online therapie Trauma kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: online trauma therapie.

Contact

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp, of heb je gewoon een vraag over de behandeling? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mail naar Therapie Antwerpen ter attentie van Els De Ryck.

Heb je een vraag?

Neem contact op. Ik kan helpen

Over mij

Therapie Antwerpen - Els de Ruyk

"Ik werk met veel aandacht en betrokkenheid, licht maar niet luchtig en met zeer veel ruimte voor mijn cliƫnt, voor jou: alles wat er is mag er zijn".
Els De Ryck

Therapie

In mijn werk ben ik ontvankelijk, gemoedelijk en steungevend - een raadgever waarop je vertrouwt en die je helpt je eigen kracht te hervinden.

Lees meer over de therapie

 

Aangesloten bij:

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving.

vvtiv2