Therapie Antwerpen
 
 

Wat kunnen therapeuten voor je doen?

Let op 'de papieren'

Nog voor dat je gaat kijken of een therapeut bij je past, moet je je er van verzekerd zijn dat hij of zij beschikt over de juiste papieren. In bijna alle gevallen vermeldt de therapeut op de website de opleiding en een beroepsvereniging. Vooral die laatste is belangrijk.

Let op het soort therapeut

Er zijn meerdere manieren om iemand te behandelen. De meeste therapeuten zijn goed bekend met de meest voorkomende behandelmethoden. En elke therapeut heeft zo zijn of haar specialiteit en voorkeur.

Doorgaans laat een therapeut op de website heel duidelijk weten wat voor soort behandeling je kunt verwachten: ga je veel praten, krijg je opdrachten, gaat het hoofdzakelijk over je gedachten, let de therapeut ook op lichamelijke klachten, werken jullie vanuit een klacht of naar een oplossing enzovoort. Je doet er goed aan die omschrijvingen goed te lezen en je af te vragen of het bij je past.

Praat je makkelijk of ben je meer een doener? Wil je heel concreet aan één ding werken, of heb je veel algemenere vragen? Het is belangrijk dat de behandelmethode bij je past want je zult het daarmee moeten doen. En onthoud: jij gaat het doen, dus het moet wel goed voelen.

De 'klik' met een therapeut

Dat is hartstikke moeilijk, maar ook heel belangrijk. Recent onderzoek laat zien dat de relatie tussen de therapeut en de cliënt heel belangrijk is voor het succes van de behandeling. Gewoon of je ‘elkaars taal spreekt’, of je ‘makkelijk dingen aanneemt’, of ‘het klikt’.

Nu kun je daar vanaf een website heel moeilijk een beeld van krijgen. De meeste therapeuten nemen overigens wel de moeite een wat uitgebreider profiel van zichzelf te schrijven - lees die. Maar ga ook gewoon een keer langs, maak een afspraak en doe je verhaal. Je zit nergens aan vast en in zo’n eerste ontmoeting weten de meeste cliënten heel goed of het kan gaan werken of niet.

Herkenbaar?

Als je meer wilt weten over therapeuten in Antwerpen, of als je een specifieke vraag over jezelf hebt, bel me dan even voor een afspraak of stuur een e-mail naar Therapie Antwerpen - Els De Ryck.

Heb je een vraag?

Neem contact op. Ik kan helpen

Over mij

Therapie Antwerpen - Els de Ruyk

"Ik werk met veel aandacht en betrokkenheid, licht maar niet luchtig en met zeer veel ruimte voor mijn cliënt, voor jou: alles wat er is mag er zijn".
Els De Ryck

Therapie

In mijn werk ben ik ontvankelijk, gemoedelijk en steungevend - een raadgever waarop je vertrouwt en die je helpt je eigen kracht te hervinden.

Lees meer over de therapie

 

Aangesloten bij:

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving.

vvtiv2