Therapie Antwerpen
 
 

Rouw- en verliesverwerking bij Therapie Antwerpen

Rouwen is de ruwe kant van liefde. Je kunt niet rouwen om wat je niet liefhebt. Hoe dierbaarder, hoe dichterbij, hoe groter de inpakt.

Rouwen is houden van

Je kunt om alles rouwen waar je van kunt houden. Je geliefde, je baan, de kinderen die het huis uitgaan. De waarde van wat was verdwijnt, soms plotsklaps. Wat achterblijft is leegte, maar ook verder leven.

Soms loopt het vast

Dat kan heel moeilijk zijn. Vrienden en familie betekenen veel, helpen je door de tijd van rouw en zijn er, ook als je het veel later nog even moeilijk hebt. Soms is die rouw niet zomaar moeilijk. Het proces raakt geblokkeerd, je leven ‘stroomt’ niet verder. En dan kan, wat een verdrietig en moeilijk traject is, een hemeltergende kwelling worden, met allerhande bijkomende klachten en moeilijkheden.

Durf te vragen

De vraag die je jezelf nu stelt is ingewikkeld. Heb jij het gewoon moeilijk, of loop je vast? Wat is het verschil? Je weet het niet want je weet niet wat een ander voelt. Je hoeft dat ook niet zelf te weten, daar ben ik voor. Een psycholoog of je huisarts kan je helpen - en waarschijnlijk zegt het al heel veel dat je nu hier bent en deze website leest.

Door alle stappen van het rouwproces

In de behandeling help ik je de stappen van rouw te doorlopen. We kijken daarbij niet alleen naar het verdriet, maar naar alle emoties die er bij komen kijken en ook naar de toekomst. Je leven is veranderd met wat wegviel, jij maakt (met tijd en aandacht) van dat leven weer een vol leven. Waarin het verlies een plek heeft, en niet alles beheerst.

Online therapie - in je eigen tijd en tempo

Rouwverwerking kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Contact

Herken je jezelf of heb je een vraag over rouwverwerking in Antwerpen? Bel of mail Els De Ryck van Therapie Antwerpen voor een afspraak.

Heb je een vraag?

Neem contact op. Ik kan helpen

Over mij

Therapie Antwerpen - Els de Ruyk

"Ik werk met veel aandacht en betrokkenheid, licht maar niet luchtig en met zeer veel ruimte voor mijn cliƫnt, voor jou: alles wat er is mag er zijn".
Els De Ryck

Therapie

In mijn werk ben ik ontvankelijk, gemoedelijk en steungevend - een raadgever waarop je vertrouwt en die je helpt je eigen kracht te hervinden.

Lees meer over de therapie

 

Aangesloten bij:

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving.

vvtiv2