Therapie Antwerpen
 
 

Over mij - Els De Ryck

Therapie Antwerpen - Els de RuykVan nature

Ik trok het aan. Verhalen, vragen, gesprekken. Mensen in mijn omgeving zoeken me op voor steun en begeleiding. Al zolang ik me kan herinneren. En het interesseerde me.

Waarom doen we wat we doen? Waarom lijdt de ene zo, terwijl de ander in dezelfde omstandigheden veel opgewekter blijft?

Ik was breed geïnteresseerd in mensen, in hoe we met elkaar omgaan. Vandaar dat ik psychologie studeerde en daarna ook relatie- en communicatiewetenschappen.

Niet óf óf

Ik had moeite te kiezen tussen alle stromingen binnen de psychologie. Methodes die onderling wedijveren.
Je moest kiezen óf het een, óf het ander. Terwijl het voor mij zo duidelijk leek dat het een én het ander kan gelden. Dat bij de ene cliënt de ene methode werkt en bij de ander een andere.

Integratieve therapie en eigen praktijk

Het was dan ook pas toen ik in aanraking kwam met integratieve therapie dat ik me helemaal thuis kon voelen in het vak. Niet één methode, maar een zinvolle, praktische benadering van klacht en cliënt. Waarbij niet de methode de weg bepaalt, maar de unieke persoon die de cliënt is.

Tijdens mijn opleiding kon ik werken in Congo, bij de VN in bijzondere jeugdzorg en groepstherapie. Terug in België ben ik bij een centrum voor geestelijke gezondheidszorg gaan werken. En naast dat werk zette ik een eigen praktijk op.

Ruimte om jezelf te zijn

Ik heb veel respect voor mijn cliënten. Om van jezelf te zien dat iets niet goed gaat, dat je iets niet kunt, of dat iets je zo’n pijn doet, is heel knap. Het vergt moed dan ook nog te kunnen zeggen dat je het niet meer weet, dat je het niet alleen kunt.

Vanuit dat respect werk ik ook. Samen met jou. Ik help je door een proces van verandering of aanvaarding. Voor mij is dat proces nog elke keer even indrukwekkend.

Ik werk met veel aandacht en betrokkenheid, licht maar niet luchtig en met zeer veel ruimte voor mijn cliënt, voor jou: alles wat er is mag er zijn.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn praktijk Therapie Antwerpen?
Bel gerust voor een afspraak of vul het contactformulier in.

Therapie

In mijn werk ben ik ontvankelijk, gemoedelijk en steun-gevend - een raadgever waarop je vertrouwd en die je helpt je eigen kracht te hervinden.

Lees meer over de therapie